Universitat Jaume I
Xarxa de Laboratoris XTRAD
Departament de Traducció i Comunicació

Xarxa XTRAD

La xarxa de laboratoris XTRAD és una eina dissenyada per reunir el conjunt d'aules docents, mitjans físics i virtuals depenents del Departament de traducció i comunicació de la Universitat Jaume I.

La tasca principal és la de donar suport i accés a la informació a l'estudiantat i al personal docent i investigador mitjançant les noves tecnologies de la informació i comunicació.

La xarxa XTRAD està formada pels laboratoris de Traducció, d'Interpretació i d'Investigació així com tota una sèrie de recursos telemàtics basats en tecnologia de servidors.

En aquestos moments els laboratoris compten amb més d'un centenar d'equips informàtics i gran varietat d'equipament electrònic com ara escànners i impressores d'alta capacitat, projectors i televisió per cable, així com una aula capdavantera en interpretació.


Laboratori de Traducció

El laboratori de traducció és una eina de treball indispensable per als traductors. Es tracta d'una aula d'informàtica adaptada a les necessitats específiques de la traducció.

El laboratori de traducció és una aula versàtil doncs consta d'un espai divisible mitjançant una porta corredera que ens permet obtenir una aula de 65 ordinadors o dues aules independents de 40 i 25 equips respectivament.

Per a la realització d'aquestes tasques, el laboratori de traducció disposa d'un gran ventall de programaris especialitzats, connexió a la xarxa i accés a un servidor central.

Es completa el laboratori amb altre material electrònic com escanners amb alimentador de fulls, impressora làser a doble cara, canons de projecció de vídeo, equips multimèdia i càmeres web per la videoconferència. Tot a la disposició dels alumnes de Traducció i Interpretació.

Laboratori de Traducció
Aules HC2S14AL i HC2S16AL
Telèfon: (+34)964729522

Laboratori d'Interpretació

El laboratori d'interpretació és un espai tecnològicament avançat dirigit a la formació i la investigació en interpretació de llengües.

La interpretació és el fet de convertir a una llengua determinada allò dit per un orador de llengua diferent per tal d'establir una comunicació i comprensió.

El laboratori integra les últimes tecnologies digitals creant una interfície entre professor i estudiant en un entorn multimèdia que facilita tant la investigació relativa a aptituts, processos de memòria, atenció, rendiment, etc. com la formació. Ens ofereix la possibilitat de treballar a partir d'arxius digitals de so, vídeo, DVD, televisió per satèl·lit, videoconferència, internet o el micròfon del professor.

És el primer laboratori d'aquestes característiques en la universitat espanyola, la part tecnològica ha estat financiada amb fons FEDER i la Universitat Jaume I ha dotat la infraestructura.

El professor guia i monitoritza el treball de l'estudiant a través de diversos programaris en un ampli espectre de formats de fitxer i conversió de material analògic audio/vídeo a digital i crea un mapa personalitzat de la classe amb l'assistència de cadascun dels estudiants i enregistra el treball de tot el curs. A més, permet la creació de formularis i examens on la resposta de l'alumne és automàticament processada pel sistema.

L'aula consta també de 40 ordinadors d'alumne amb programari específic per a la traducció i eines multimèdia que permeten la realització de tasques d'interpretació de forma autònoma a partir dels materials que se li proporcionen en línia.

Laboratori d'Interpretació
Aula HC2020AL
Telèfon: (+34)964729519

Laboratori d'Investigació

El laboratori d'investigació consta de 20 llocs de treball independent per al personal investigador.

Laboratori d'Investigació
Aula HC2S21DL
Extensió: 9510

Xarxa informàtica

La XTRAD consta d'una xarxa informàtica pròpia amb tot un conjunt d'equips servidors físics i virtualitzats.

Xarxa de Laboratoris del Departament de Traducció i Comunicació
Facultat de Ciències Humanes i Socials
Universitat Jaume I - Campus de Riu Sec
E-12071 Castelló de la Plana
Espanya (Spain)
Telèfons: (+34)964729518 / (+34)964729522 / (+34)964729519
Versió del web XTRAD v.2.0 - Octubre 2013
Nota legal: L'Oficial de laboratoris del Dept. de Traducció i Comunicació com a responsable d'aquest espai web cedit (xtrad.uji.es), comunica als visitants que asumeix la responsabilitat per la veracitat, exactitut i actualització dels continguts ací proporcionats, en cap cas es podrà responsabilitar a la Universitat Jaume I dels possibles danys o perjudicis que d'ells pugueren derivar-se.
Aquesta web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir una millor experiència i servei. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la nostra política de cookies.
Universitat Jaume I CIF: Q-6250003-H Av. de Vicent Sos Baynat, s/n 12071 Castelló de la Plana, Espanya Tel.: +34 964 72 80 00 Fax: +34 964 72 90 16